Skip Navigation Linksplaninska

Planinska skupina

Nekaj informacij o skupini

 

Ustanovljena je bila spomladi 2002. leta. Šteje okrog petdeset zelo zagnanih članov, med katerimi je kar nekaj mladih. Organizira izlete in pohode v okoliško hribovje in tudi v Alpe, Dolomite, na Dinaro in otoke hrvaškega dela Jadrana. Redni sestanki so ob torkih, ko skupina načrtuje nove izlete in obuja spomine na pretekle dogodke. Organizira predavanja s planinsko in naravoslovno tematiko za širše občinstvo, razstave fotografij in podobno.
V skupini deluje nekaj izšolanih vodnikov in skupina veliko pozornost namenja izobraževanju s področja planinstva. Organizira poletne in zimske tečaje ter planinske šole. Prijateljske stike ima s številnimi društvi na Hrvaškem, v Sloveniji in na območju skupnega slovenskega kulturnega prostora ter BIH.

Osebe za stike:
- Tajništvo društva, v delovnem času
- Darko Mohar (GSM:00385 91 5730362)

Program delovanja skupine v 2016. letu.

Program delovanja skupine v 2015. letu.

NOVO!

Oglejte si celoten

program delovanja v letu 2016!

 

03. maj 2015.

Člani planinske skupine so sodelovali na drugem 'Danu riječkih planinara'

Riječki planinarski savez je že drugič organiziral dan reških planincev. Namen je druženje in boljše sodelovanje med reškim planinskimi društvi in spoznavanje lepot reškega zaledja in bogate zgodovine mesta na Rječini. Kanjon Rječine in Katarina – Veli vrh sta dva prekrasna bisera, samo nekaj minut oddaljena od centra mesta.
DSC_0528m.jpg

19. april 2015.

Deseto srečanje 'Prijateljstvo brez meje' letos na Sviščakih

Deset let je že dolga tradicija. Srečanja planincev s Tržaškega, Bistriškega in članov PS Bazovica so redno prisrčna, prijateljska in lepa. Letošnje je še okrasila narava z obilico sveže zapadlega pomladanskega snega. Naslednje leto bodo domačini Rečani.
DSC_0407m.jpg

Planinci na Hahlićih

Planinci Bazovice so skupaj s prijatelji iz PS Elektra iz Požege obiskali Grobničke Alpe. Povzpeli so se na Klek in obiskali Dom na Hahlićih.'
Posnetki: Dubravka Dijanić in Darko Mohar

DSC_0375m.jpg